Direnç Gücü Tanımlama ve Hesaplama

Nov 16, 2023
Teknik Çözüm
Direnç Gücü Tanımlama ve Hesaplama

Direnç Gücü Tanımlama ve Hesaplama

Dirençler, devre oluşumunun ana bileşenlerinden biridir ve mikro devrelerde genellikle güçlerini dikkate almanıza gerek yoktur, bu nedenle çoğu devrenin güç değerlerini vermediğini görebilirsiniz. Genel olarak, serbest havada 70°C'yi anma gücünün maksimum çalışma sıcaklığı noktası olarak alırız ve direncin anma gücü P70 olarak kaydedilir. Direnç fiilen kullanıldığında, nominal gücün yarısı olması önerilen belirli bir güç marjı bırakmak gerekir. Bu makale esas olarak direnç gücünün tanımlanmasını ve hesaplanmasını tanıtır.

Bir devrede çalışırken bir direncin gücü = direnç/direnç değeri boyunca voltajın karesi.

Direncin normal çalışmada yanmayacağı güç, anma gücüdür ve çalışırken direnç tarafından tüketilen gerçek güç, genellikle yalnızca 1/2 veya anma gücünden biraz daha büyük olan güç tüketimidir. Dirençlerin anma gücü 19 seviyeye ayrılmıştır, yaygın olarak kullanılanlar 0,05W, 0,125W, 0,25W, 0,5W, 1W, 2W, 3W, 5W, 7W, 10W, telsiz sargılı dirençlerdir. devre şeması Nominal gücün sembolü aşağıdaki şekilde gösterilmiştir:

Direnç hasar gördüğünde ve değiştirilmesi gerektiğinde, aynı direnç değerine ek olarak, direncin boyutuna göre kabaca değerlendirilebilen güç gereksinimine de dikkat edilmelidir. Genellikle büyük hacimli bir direnç da büyük bir güce sahiptir. Güç yeterli değilse, iki direnci paralel olarak kullanabilirsiniz, ancak birleşik gerçek direncin orijinal dirençle aynı olmasına dikkat edin.

Direnç Güç Gereksinimi İşaret Tablosu

 

 

Resmi devre şemasında, direncin güç işareti yoksa, küçük güç gereksinimi olan bir direnç olduğu anlamına gelir.Genellikle 1/8W direnç kullanılabilir. Devre şemalarında, yer kazanmak için bazen bazı birim sembolleri çıkarılmıştır.Tanımlama yöntemi şu şekildedir:

(1) Direnç değeri 1-999R aralığında olduğunda, R birimi atlanır ve yalnızca sayılar işaretlenir. Örneğin, "R2/330" olarak işaretlenirse, R2'nin 330R olduğu anlamına gelir.

(2) Direnç değeri 1KR-1MR olduğunda birim genellikle K olarak ifade edilir. Örneğin, "R2/5K6" olarak işaretlenmişse, R2'nin 5.6R olduğu anlamına gelir.

(3) Direnç değeri 1MR'nin üzerinde olduğunda, birim atlanır ve megohmları belirtmek için işaretli sayıdan sonra bir ondalık nokta ve 0 eklenir. "R2/2.0" olarak işaretlenmişse, R2'nin 2MR olduğu anlamına gelir.

Yukarıdaki "Direnç Gücünün Tanımlanması ve Hesaplanması" içeriğinin tamamıdır.Dirençlerin gücünü etkileyen birçok çevresel faktör olduğundan, kullanım sırasında uygun güce sahip dirençler bulmalı ve aşırı yüklememeliyiz.

İletişim
Müşteri hizmetleri telefonu: 0216 590 08 37

Ticari işbirliği: [email protected]

Adresimiz: Şerifali Mah. Burhan Sok. No:21/2 Ümraniye İSTANBUL