Yüksek gerilim dirençleri tüm elektronik devrelerde en çok kullanılan bileşenlerdir. 10-100 kV çalışma voltajı, ince bir şekil, büyük bir hacim ve 100 W'a kadar bir güç ile, esas olarak yüksek voltajlı ekipmanlarda bir voltaj bölücü ve hava alma direnci olarak kullanılır. Peki, yüksek gerilim dirençlerinin prensipleri ve çeşitleri nelerdir?
Renk halkası direnci, direncin direnç değerini temsil etmek için direnç paketinin (yani direncin yüzeyi) üzerine belirli bir renkte bir renk halkası çizmektir. İlk günlerde, aslında insanların farklı direnç değerleri arasında ayrım yapmasına yardımcı olan standart bir setti. Renkli halka dirençler, entegre devrelerde yaygın olarak kullanılan ayrık bileşenlerdir. Renkli halkalar, renkleri ve hataları temsil etmek için kullanılır. Bu tür direncin temel birimleri şunlardır: ohm (Ω), kiloohm (KΩ) ve megohm (MΩ). Öngörülen renkler siyah, kahverengi, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, mor, gri, beyaz, altın, gümüştür ve renk bandı yoktur. Renkli halka dirençler, ev aletleri, elektronik aletler ve elektronik ekipman gibi hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle, aşağıdaki küçük GOO, renkli halka direncinin tanımlama yöntemini tanıtacaktır.
Seramik kapasitörler çeşitli şekillerde kullanılır ve farklı devrelerde farklı işlevleri yerine getirir. Temel olarak herkesin genellikle gördüğü ev aletlerinde ya da elektronik ürünlerde görülebilir. Esas olarak rezonans, kuplaj, filtreleme ve baypas rolünü oynamak için diğer ekipmanlarla birlikte kullanılır. Sonraki makale, seramik kapasitörlerin tanımlama yöntemlerini ve ana kullanımlarını kısaca tanıtacak, bir göz atalım!
Katı kapasitörlerin tam adı: katı alüminyum elektrolitik kapasitörler. Sıradan kapasitörlerden (yani sıvı alüminyum elektrolitik kapasitörler) arasındaki en büyük fark, farklı dielektrik malzemelerin kullanılmasıdır.Sıvı alüminyum kapasitörlerin dielektrik malzemesi elektrolit, katı kapasitörlerin dielektrik malzemesi ise iletken polimer malzemelerdir. Hangisinin daha iyi olduğunu anlamanıza yardımcı olmak için, katı kapasitörler mi yoksa elektrolitik kapasitörler mi?Bu makale, elektronik bileşenlerle ilgili bilgileri özetleyecektir. Bu makalenin neleri kapsayacağıyla ilgileniyorsanız, okumaya devam edin.
Dirençler, devre oluşumunun ana bileşenlerinden biridir ve mikro devrelerde genellikle güçlerini dikkate almanıza gerek yoktur, bu nedenle çoğu devrenin güç değerlerini vermediğini görebilirsiniz. Genel olarak, serbest havada 70°C'yi anma gücünün maksimum çalışma sıcaklığı noktası olarak alırız ve direncin anma gücü P70 olarak kaydedilir. Direnç fiilen kullanıldığında, nominal gücün yarısı olması önerilen belirli bir güç marjı bırakmak gerekir. Bu makale esas olarak direnç gücünün tanımlanmasını ve hesaplanmasını tanıtır.
Sıradan dirençleri değiştirirken aynı türden dirençler kullanmayı deneyin.Aynı türde bir direnç bulamazsanız, direncin nominal değeri ile gerekli direncin direnç değeri arasındaki farka dikkat etmelisiniz. • Daha küçük daha iyidir ve sıradan dirençlerin güç değeri, sabit dirençlerin gereksinimlerini karşılamalıdır. Genel olarak, seçilen direncin nominal gücü, gerçek dayanma gücünün iki katından fazla olmalıdır.
Direnç sadece genel bir terimdir.Derinlemesine anladıktan sonra, birçok çeşit direnç olduğunu bileceksiniz, bunlar şu şekilde ayrılabilir: sabit dirençler, değişken dirençler, özel dirençler, RT karbon film dirençleri, RJ metal film dirençleri , RX tipi telli dirençler ve çip dirençler Şekilli dirençler, yüksek güçlü dirençler ve düşük güçlü dirençler. Peki, yaygın direnç türleri nelerdir? Nasıl bir rol oynayabilir? Little GOO ile bir göz atalım.
Kondansatörler ayrıca güç sistemlerinde nispeten yaygındır.Güvenli ve kararlı çalışmalarını sağlamak için, kondansatör koruma cihazları, kondansatörleri ve kompanzasyon devrelerini aşırı akım, kısa devre, ani akım, harmonikler ve diğer arızalardan korur.Güç faktörü otomatik kompanzasyon kontrol devresinde yaygın olarak kullanılmış. Bu makale, derinlemesine anlamanıza yardımcı olmak için, kapasitör koruma cihazlarıyla ilgili bilgileri özetleyecektir. Bu makalenin neleri kapsayacağıyla ilgileniyorsanız, okumaya devam edin.
Porselen kapasitörler genellikle ses ve yüksek frekanslı elektronik devrelerde kullanılır.Sıradan seramik kapasitörler küçük bir kapasiteye sahiptir, genellikle birkaç pf'den birkaç ondalık uf'a kadardır.Temel işlevler açısından diğer kapasitör türlerinden hiçbir farkı yoktur.Akış AC, ancak seramik kapasitörler daha iyi yüksek frekans özelliklerine sahiptir ve genellikle devrede filtreleme, birleştirme, ayırma ve salınımda rol oynar.
Elektrolitik kondansatör bir tür kondansatördür.Ortam elektrolitle kaplıdır ve polariteye sahiptir.Pozitif ve negatif elektrotlar yanlış bağlanamaz. Kondansatör, aralarında bir yalıtkan malzeme (dielektrik) bulunan iki metal kutuptan oluşur. İki ana tip vardır: alüminyum elektrolitik kapasitörler ve tantal elektrolitik kapasitörler. Elektrolitik kapasitörlerin pozitif ve negatif kutuplarını nasıl değerlendireceğinizi biliyor musunuz? Pozitif ve negatif kutupları nasıl bağlanır? Bu makale, okuyucular için büyük bir referans değeri olması umuduyla bazı bilgileri toplar ve sıralar.
Günümüzde, LED lambalar aydınlatmanın ana akımı haline geldi ve akkor lamba kullanan çok az aile var. Başlıca avantajı, LED lambaların enerji açısından daha verimli olmasıdır.Aynı ışık etkisi altında, LED lambaları akkor lambalara göre %70'ten daha az elektrik tüketir. LED lambaların ömrü akkor lambalara göre daha uzundur.Akkor lamba kullanan herkes bilir ki içindeki tungsten tel kısa bir kullanımdan sonra yanacaktır.İstatistiklere göre akkor lambaların ortalama ömrü 1000 saat civarındadır, yani ortalama günlük yaşam 10 saat, sadece yaklaşık 100 gün, yaklaşık 3 aydan fazla kullanılabilir. LED ışıkların kullanım ömrü 100.000 saate ulaşabilir, yani teorik kullanım ömrü 10 yıla ulaşabilir, bazıları nasıl bu kadar uzun olabilir diyecektir.
LED ışığı yanmıyorsa, bunun nedeni genellikle dahili lamba yuvalarının hasar görmesi veya lambanın marş motorunun arızalı olmasıdır. Farklı nedenlerle farklı onarım yöntemleri vardır: 1. Bir veya iki lamba yuvası hasar görmüşse, bunlar kaynaklanarak ve kısa devre yapılarak onarılabilir; 2. Çok sayıda lamba yuvası hasar görmüşse, lamba panelinin doğrudan değiştirilmesi önerilir; 3. Marş motoru bozulursa, yeni bir marş motoru ile değiştirilmesi tavsiye edilir.