LED Endüstrisinin Ne Zaman Toparlanması Bekleniyor? MuLinSen Yanıtladı...

Nov 16, 2023
Haberler
LED Endüstrisinin Ne Zaman Toparlanması Bekleniyor? MuLinSen Yanıtladı...

LED Endüstrisinin Ne Zaman Toparlanması Bekleniyor? MuLinSen Yanıtladı...

Mulinsen, ağırlıklı olarak LED paketleme ve LED akıllı aydınlatma markası işiyle uğraşan bir kuruluştur. Başlıca ürünleri, LED paketleme ürünlerini, sürücü IC'lerini, LED lamba yuvalarını ve ilgili malzemeleri, LED aydınlatma armatürlerini ve ekran modüllerini vb. kapsar.

2022'nin ilk üç çeyreğinde Mulinsen 12.201 milyar yuan gelir, ana şirkete atfedilebilir net kâr 394 milyon yuan, net olmayan kar kesintisi 326 milyon yuan ve brüt satış marjı %28.45 elde etti.

Mulinsen birkaç gün önce CITIC Securities, Huafu Securities, China Securities İnşaat Yatırım ve diğer kurumların araştırmasını kabul etti ve büyük bir bilgi dalgası yayınladı. Bu konuya dikkat edin!



01Q - LED imalat endüstrisinin refahı nasıl? Ne zaman alınması bekleniyor?

Mu Linsen Bu yıl, LED sektörü bir bütün olarak dipte. Yılın ilk yarısında sektör stokları boşaltma konusunda büyük bir baskı altındaydı. Yılın ikinci yarısında sektör envanteri azalmaya devam etti. -sanayi entegrasyonu yoğunlaştı ve yoğunlaşma artmaya devam etti. LED'de halka açık lider bir şirket olarak şirket, artan bir pazar payına sahiptir. Makro ekonominin kademeli olarak toparlanmasıyla birlikte sektör talebinin toparlanması bekleniyor.

02Q - Şirketin bitki aydınlatma işinin başlıca avantajları nelerdir? Gelecek için planlarınız neler?

Mulinsen tarafından özelleştirilen biyolojik barınaklar ve bitki fabrikaları, LED spektrumu, fotoperiyot, sıcaklık, nem ve su sirkülasyon sistemi gibi unsurları ayarlayarak 

farklı mahsullerin ve özel bitkilerin büyümesine uygulanabilir. Şirket, bitki spektrumu uygulama araştırması ve bitki ıslahı alanında Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Şangay Bitki Molekülleri Enstitüsü ve Tarım Bilimleri Akademisi'ne bağlı Kentsel Tarım Enstitüsü ile işbirliği yaptı ve uygulanması için destek sağlamaya devam ediyor. şirketin tarım ve hayvancılık alanında bitki aydınlatma ürünleri üretmektedir. Şirket, büyük çiftlikler, süt işletmeleri, ot yemi işleme şirketleri, tohum şirketleri ve yerel tarım ve hayvancılık büroları ile proje işbirlikleri yürütmeye ve ilgili işletmelerin gelişimini desteklemeye devam edecek.

03Q - Şirketin ev depolama ürünleri nasıl fiyatlandırılıyor ve satışlardan elde edilen brüt kar marjı nedir?

Şu anda Mulinsen Company, ağırlıklı olarak yerli tedarikçilerden oluşan OEM aracılığıyla faaliyet göstermekte ve LEDVANCE marka ve kanalları üzerinden satış gerçekleştirmektedir. Şirket, LEDVANCE'ın yurtdışı marka konumlandırmasına göre fiyat belirlemektedir.Ürünlerin birim fiyatı yerel markalara yakındır.Şu anda toplam satış brüt kar marjı %20-%30 seviyelerinde kalabilir.Gelecekte, pazar ortamındaki değişiklikler, şirket brüt kar marjını kademeli olarak artırmak için dinamik iş stratejisini benimseyecektir.

04Q - Şu anda şirketin enerji depolama işi ağırlıklı olarak hangi pazarlarda yoğunlaşıyor Gelecekte Asya, Amerika ve diğer pazarların düzeni gibi herhangi bir pazar genişletme planı var mı?

Mu Linsen ▎Şu anda, şirketin enerji depolama işi ağırlıklı olarak Avrupa'da konuşlandırılmıştır.Gelecekte Avrupa pazarına, Almanca konuşulan bölge merkezli Batı Avrupa pazarı hakim olacaktır. LEDVANCE'in gelişmiş denizaşırı kanal sistemine dayalı olarak, gelecekte Amerika ve Japon pazarları genişletilecektir.

05Q - Şirket, enerji depolama ürünlerinin bağımsız üretimi ile ilgileniyor mu?

Mu Linsen ▎Şu anda şirket, ürün dönüştürme verimliliğini iyileştirmek ve ekonomik verimliliği artırmak için invertörler, piller ve diğer bağlantı bileşenleri için bağımsız araştırma, geliştirme ve üretim yeteneklerine sahip olmayı umarak ürün geliştirme ve pazar araştırmasını da güçlendiriyor. Şu anda şirket, pil alanında pazar ve teknoloji hakkında bir araştırma yürüttü ve bazı ekipler kurdu.


06Q - Son dönemdeki döviz kuru dalgalanmalarının şirketin kazançları üzerinde büyük bir etkisi olacak mı?

Mulinsen, Şirketin denizaşırı ticari geliri ve karı bu yıl sabit kaldı ve döviz kuru dalgalanmalarının şirketin genel faaliyet karı üzerinde çok az etkisi oldu. Aynı zamanda şirket, döviz kurundaki değişimlere de yakından dikkat etmekte ve ilgili riskleri koruma ve diğer önlemlerle korumaktadır.

07Q - Artık ulusal salgın önleme ve kontrol politikası optimize edildiğine göre, şirketin hava temizleme ürünleri takip eden virüs önleme ve kontrolünde rol oynayabilir mi? Beklenen pazar ne kadar büyük?

Mulinsen, Şirketin bir yan kuruluşu olan Air Purification Vision tarafından piyasaya sürülen UVC derin ultraviyole yüzey dezenfeksiyon serisi ürünleri, dezenfekte etme ve yeni taç virüsünü önleme etkisine sahiptir ve havalimanı yüksek hızlı tren istasyonlarına, büyük sergilere ve küçük konferanslara uygulanabilir. odalar, okul sınıfları, oteller, hastaneler, soğuk zincirler Lojistik ve diğer senaryolar. Şu anda şirket, pazarı aktif olarak genişletmekte ve tanıtım için çeşitli alanlarda kanal müşterileriyle işbirliği yapmaktadır.

08Q - Şirket son zamanlarda nispeten büyük miktarda nakit akışı sağladı.Daha sonraki kullanımlar için ne gibi planlarınız var?

Mulinsen Şirketi, atıl toplanan fonların bir kısmını işletme sermayesini geçici olarak yenilemek için ve bir kısmını şirketin iş genişletme, günlük operasyonlar ve ana işle ilgili diğer üretim ve operasyonlar için kullanılacak olan kalıcı yenileme için kullanır.Nakit akışını yeniledikten sonra, finansal yapıyı optimize etmeye, şirketin işletme sermayesini belirli bir makul aralıkta tutmaya, şirketin istikrarlı çalışmasını sağlamaya ve şirketin işletme verimliliğini artırmaya yardımcı olacaktır




09Q - Şirket, teknoloji araştırma ve geliştirme konusunda hangi kurumlarla iş birliği yapıyor?Sanayi-üniversite-araştırma dönüşümünü geliştirmek için gelecekte daha fazla işbirliği yapılacak kurumu devreye sokmayı düşünüyor mu?

Mulinsen, şirketi, bilimsel araştırma kurumlarıyla işbirliğinin araştırma ve geliştirme modelini aktif olarak araştırıyor.Şirketin Çin Bilimler Akademisi, Tarım Bilimleri Akademisi ve bazı önemli üniversitelerle işbirliğine dayalı ilişkileri var. Aynı zamanda şirket, yeni "okulda fabrika" işbirliği modunu desteklemek ve LED endüstrisi için özel yetenekler geliştirmek için yerel meslek yüksek okullarıyla da işbirliği yapıyor.

10Q - Şirketin LED işinin alt müşterilerinin bileşimi nedir? Ürün satış modeli dağıtıma mı yoksa perakendeye mi dayalı?

Mulinsen, şirketin yerel LED aydınlatma ürünleri ağırlıklı olarak distribütörler aracılığıyla satılmaktadır ve alt müşteriler arasında büyük ölçekli il ve belediye distribütörleri ve yerel mağazalar yer almaktadır; doğrudan teşhir işi, esas olarak satışa dayalı üretim yoluyla alt ekran üreticilerine tedarik sağlar. Denizaşırı satışlar, esas olarak LEDVANCE kanalları ve perakende müşterilerden nihai tüketicilere yapılır.

İlgili Bağlantılar

LED üretimi açısından, Mulinsen LED iki ana sektöre ayrılmıştır: beyaz ışık ve ağırlıklı olarak aydınlatma armatürlerinde, aydınlatma mühendisliğinde, bazı elektronik ürün göstergelerinde ve arka ışıklarda vb. kullanılan RGB doğrudan gösterge; RGB doğrudan gösterge lamba boncukları ve ekran modüller ağırlıklı olarak dış mekan ekranları, iç mekan reklam ekranları ve ticari ekranlar vb. için kullanılır. Şu anda Mulinsen'in Zhongshan, Guangdong, Ji'an, Jiangxi, Xinyu ve Yiwu, Zhejiang'da üretim üsleri bulunuyor. Mulinsen, LED segmentlerinin uygulama pazarını ve küçük adım ve Mini LED gibi ilgili uygulamaları genişletmeye devam edecek.

Marka aydınlatması açısından Mulinsen, "LEDVANCE" ve "Mulinsen" olmak üzere iki marka sistemine sahiptir. Yurtdışında LEDVANCE, dünyaca ünlü marka Osram'dan türetilen ana marka olup, merkezi Almanya Münih'te bulunmaktadır. Yurt dışında, özellikle Avrupa ve Amerika'daki gelişmiş ülkelerde marka bilinirliği yüksek, marka ve kanal operasyonları oldukça olgunlaşmıştır.Ürünler, ticari ve ev tipi aydınlatma ürünleri ile çeşitli aydınlatma ürünü uygulamalarını kapsamaktadır. Yıllar süren entegrasyondan sonra, mevcut iş çok istikrarlı ve net kar ve nakit akışına katkıda bulunmaya devam ediyor.




Çin'de Mulinsen markası ana ürün kategorisidir ve ürün kategorileri genel aydınlatma, profesyonel aydınlatma, endüstriyel aydınlatma ve dış mekan aydınlatması olarak ayrılmıştır. Ürünler ağırlıklı olarak popüler genel aydınlatma pazarına, kentsel ev ve kırsal sahne aydınlatma uygulamalarına, şehir seviyesindeki otellere, hafif lüks pazarlara, eğitim ve endüstriyel sahnelere vb. yöneliktir. Mulinsen marka işi son yıllarda hızla büyüdü ve şu anda kanal oluşturma ve çevrimiçi pazarlama platformu genişletmeye odaklanıyor.

İletişim
Müşteri hizmetleri telefonu: 0216 590 08 37

Ticari işbirliği: info@ledkolay.com

Adresimiz: Şerifali Mah. Burhan Sok. No:21/2 Ümraniye İSTANBUL